luni, 27 aprilie 2015

Prinţesa lupilor - Cathryn Constable

    Descriere
    Fiind singură pe lume, Sophie visează să devină o persoană specială, dar nu şi-ar fi imaginat niciodată aşa ceva. Într-o excursie cu şcoala spre Rusia, Sophie şi două prietene se trezesc într-un tren greşit. Sunt ajutate de frumoasa prinţesă Ana Volkonskaia, care le invită la palatul său de iarnă şi le fascinează cu poveşti despre diamante pierdute şi un trecut tragic. Dar, odată cu venirea nopţii şi apariţia lupilor, Sophie descoperă ceva mai mult decât visuri în acest palat al secretelor.

    Este o carte pentru copii, dar am citit-o cu mare plăcere. Mi-a plăcut coperta, dar oricum obişnuiesc să citesc şi eu cărţile care trec prin mâinile fetelor, aşa că îi venea rândul. Într-un internat din Londra, trei fete cu personalităţi diferite îşi fac planuri de vacanţă. Sophie îşi doreşte o călătorie la Sankt Petersburg, visează la zăpada din Rusia. Dorinţa i se împlineşte, însă trenul le conduce în altă parte decât îşi imaginau fetele. De aici povestea îi va fermeca pe copii...pădure de mesteceni, urletul lupilor, prinţesa de la Palatul de Iarnă Volkonski, multă zăpadă, diamante... Sunt fascinată de limba rusă, de basmele lor, probabil de-asta mi-a plăcut foarte mult cartea. O recomand cu drag. Mulţumesc, dragă Ghinduţă , la voi am descoperit-o.

    Citate
    "-Ce este toska? întrebă ea.
      -Cuvântul nu are o traducere exactă în limba voastră, dar este un fel de tristeţe, o melancolie care chinuieşte sufletul rusesc. Aşadar, ca să îl lecuim, bem ceai! Îşi ridică paharul şi salută. Sau privim un chip frumos."

     "-Ai grijă la lună, micuţă Sophie, şopti Ivan Ivanovici. Te va vrăji. Înainte să-ţi dai seama, nu vei mai putea trăi în prezent, ci doar în lumea viselor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu